Cursus Italiaans

Tahon Talen Italiaans

Italiaans wordt gesproken door bijna zestig miljoen mensen in Italië en Zwitserland en is over de hele wereld één van de belangrijkste talen om zaken in te doen. Voor veel beroepen en bedrijfstakken is het beheersen van de Italiaanse taal daarom onontbeerlijk. Ook voor mensen die vaak in Italië op vakantie gaan is een basiskennis van de taal een goede eerste stap om in contact te komen met de gastvrije locale bevolking.

Tahon Talenpracticum verzorgt cursussen die speciaal aansluiten bij uw wensen. Of het nu gaat om een cursus voor de taal van de zakenwereld of voor op vakantie, of misschien zelfs voor het begrijpen van een menukaart in een Italiaans restaurant. Veel Italianen die in Nederland wonen blijven, naast het Nederlands, veel Italiaans praten met hun Italiaanse vrienden en familie. Als u zich ermee wilt bemoeien, zullen Italianen u minachtend aankijken, als u de taal niet minimaal beheerst. Respect begint in Italië bij de taal.

Het leren begrijpen en verstaan is bij het Italiaans relatief gemakkelijk. Makkelijker dan bijvoorbeeld Frans. Al na één of twee lessen merkt u dat u her en der al bepaalde woorden oppikt, waarvan u denkt, hé, ik weet wat ze bedoelen. Dat gaat redelijk snel. Daarnaast kan het een voorsprong zijn als u al een andere Latijnse taal beheerst, omdat veel woorden een vergelijkbare stam hebben. Zelfs in het Nederlands vinden we veel woorden terug die, ondanks dat ze wellicht erg Nederlands klinken, toch een oorsprong hebben die in het zuiden van Europa ligt. Op een gegeven moment tijdens de cursus merkt u dat u ineens verbanden ziet tussen verschillende talen, zodat u zelfs woorden kunt gaan raden of gokken. U gaat misschien een paar keer de mist in, maar hoe meer u bezig bent, hoe makkelijker het wordt. Voor u het weet droomt u zelfs in het Italiaans!

Door de jarenlange ervaring van onze docent bij het onderwijzen van de Italiaanse taal aan talloze (oud-)leerlingen, en zijn of haar ondersteunde kennis van andere talen wordt uw taalgevoel tot in de finesses ontdekt en ontwikkeld. Of dit nu geldt voor zakelijk Italiaans of Italiaans voor op vakantie. In beide gevallen komt het er op neer dat u een gesprek wilt kunnen voeren, zonder dat uw gesprekspartner merkt dat u nog maar een paar maanden les heeft!

Meer informatie over Italiaans:

Gratis proefles

Gratis proefles?

Boek vandaag nog je gratis proefles en start met het leren van een nieuwe taal!