Cambridge Certificates

Tahon Talenpracticum geeft ook lessen om u voor te bereiden op de examens van de Universiteit van Cambridge.Certificates of Cambridge

Bij deze examens worden spreekvaardigheid, luistervaardigheid, woordenschat en grammatica getest. Zij worden wereldwijd door universiteiten en bedrijven erkend.

Studeren voor deze examens geeft een uitstekend doel en motivatie om uw taalvaardigheid te verbeteren.

Hierbij zijn er vijf niveau’s:

De KET (Key English Test). Dit examen is geschikt voor mensen met een basis niveau van het Engels. Als u eenvoudige teksten kunt begrijpen en u in dagelijkse situaties kunt redden is dit examen voor u geschikt.
Door te oefenen met opdachten van het KET examen zult u ook een beter beeld hebben van uw zwakke en sterke punten in de taal. U kunt dan verder studeren om de PET af te leggen.

De PET (Preliminary English Test). Studeren voor de PET is een uitstekende manier om uw taalvaardigheid te verbeteren. Bij dit examen worden de vier belangrijkste aspecten van de taal getest: lezen, schrijven, luisteren en spreken.
Het niveau van dit examen geeft aan dat u voldoende vaardigheid heeft voor praktisch gebruik op kantoor en in veel bedrijfstakken, zoals toerisme, waar Engels een must is.

De FCE (First Certificate in English). Dit niveau vereist een brede woordenschat, de vaardigheid om een argument te formuleren en de juiste stijl bij de juiste situatie te kunnen gebruiken. Op dit niveau bent u ook in staat om de verschillende niveau’s van beleefdheid in de taal aan te voelen.

De CAE (Certificate in Advanced English). Het op één na hoogste niveau. U bent in staat om met veel gemak in allerlei situaties van het dagelijkse leven te communiceren.

De CPE (Certificate of Profeciency in English). Als u in alle situaties de Engelse taal beheerst en bijna het niveau heeft van een geschoolde native speaker, dan is dit examen precies voor u bedoeld. Het bereiken van dit niveau is een hoge prestatie.