Zakelijk Duits

Zakelijk Duits steeds belangrijker

Geen groter land is dichterbij Nederland dan Duitsland, mede door de bereikbaarheid en Zakelijk Duits taal cursusde omvang van Duitsland is het niet voor niets de belangrijkste handelspartner voor ons Nederlanders. Duitsland is bijna 6 x groter dan Nederland, qua inwoner aantal.

Voor een bedrijf wat zich oriënteert over de grenzen, komt vaak als eerste in contact met Duitse leveranciers of klanten.
Wij helpen u graag met de eerste beginselen van Duits, zoals telefoon aanname, tot en met het vloeiend Duits kunnen spreken en schrijven. Dit eventueel afgestemd op uw bedrijf!

Meer informatie over Duitse cursussen:

Valkuilen Duitse taal:

Nederlanders verstaan vaak redelijk goed wat er wordt gesproken en vooral wat er wordt bedoeld wanneer een Duitser spreekt. Pas echter op, er zijn een aantal valkuilen die ons of de Duitser op het verkeerde been kunnen zetten, zoals;

in het Duits “Slim”, betekent letterlijk in het Nederlands “Erg”. Dus als iets “Slim” is…..dan kan het foute boel zijn!

in Nederlands betekent het woord “Bellen” in het Duits “Blaffen”. Dus als wij zeggen “Wir bellen Sie schnell zuruck” zeggen we dat we terug zullen blaffen!

Spreek uw zakenpartner nooit met ‘je’ aan. Zeker in het begin is het ‘Sie’ en ‘Herr’ of ‘Frau’. Als uw gesprekspartner een titel heeft, dan moet u die ook gebruiken: ‘Gutentag Herr Doktor von Sachsen’ is niet overdreven, maar gewoon beleefd.